Bedre økonomiske beslutninger - Foretag ikke disse fejl igen

Bedre økonomiske beslutninger - Foretag ikke disse fejl igen

Hvordan får man familiens økonomi på benene igen? Bedre økonomiske beslutninger ligger kun bag et par små ændringer. Disse tip hjælper dig lettere med at slippe af med høje renter og dårlige beslutninger.

Med de rigtige økonomiske beslutninger og et par tip kan du stadig vende din økonomi til det bedre.

Hvordan træffer man bedre økonomiske beslutninger, når hverdagen er stram, og lønnen næppe er nok til de nødvendige udgifter? Hvad hvis gælden er akkumuleret for meget, og de høje renter på lånene gør det vanskeligt at tilbagebetale?

Med de rigtige økonomiske beslutninger og et par tip kan du stadig vende din økonomi til det bedre.

Forbedring af familiens økonomi med bedre beslutninger

Enhver økonomi kan blive negativ på et eller andet tidspunkt. Daglige udgifter øges ofte med for eksempel pludselige sygdomme, værkstedomkostninger på bil og reparationer og udgifter til renovering af hjemmet. I familier med børn kommer overraskende udgifter igen fra forskellige hobbyer og skolerelateret gebyrer.

Først skal du beregne, hvor meget obligatorisk udgift du har hver måned. Sammenlign derefter hvor meget indkomst du får i forhold til måneden for at se om du har penge tilbage efter de obligatoriske udgifter. Hvis der ikke er penge tilbage, kan de heller ikke spares i tilfælde af en dårlig dag.

Sådan får du din økonomi i orden - Undgå fejl

  • Vær realistisk – Skær ned. Brug ikke penge på ting, du ikke nødvendigvis har brug for. For eksempel skære ned på streamingtjenester og spise ude.
  • Tag ikke et nyt lån, men samle de gamle. Hvis du allerede har et dyrt lån, skal du ikke tegne et nyt lån ved siden af dette. I stedet kan du refinansiere eller konsolidere dine gamle lån til et billigere lån med lav rente.
  • Skær også ned på forsikring og elektricitet. Sørg også for at skære ned på andre tjenester, der tager mange penge hver måned. Disse inkluderer f.eks. Forsikring, el aftaler og telefonabonnementer. Led efter andre udbyder.
  • Vær forsigtig med kreditkort. Kreditkortregninger kan hurtigt samle sig, hvis kortet bruges hensynsløst, og kreditkortrenten kan være overraskende høj.

Bedre beslutninger ved sammenligning - Du mister ikke ved at konkurrere

En af de største udgiftsposter i de fleste menneskers økonomier er tilbagebetaling af lån. Lån skal tilbagebetales hver måned, og ofte medfører at deres renter bliver til en yderligere betaling til selve lånebeløbet.

Det er værd at huske, at afdrag og lån normalt medfører andre omkostninger end blot den månedlige rate og renter. Flere gæld medfører også et antal forskellige faktureringsgebyrer og andre udgifter, der kan blive rigtig dyre over måneder og år.

Hvis du er i økonomiske vanskeligheder, må du ikke optage et nyt lån til en høj rente. Du kan få refinansieret et gammelt lån eller et kombinationslån garanterer næsten altid en lavere rente og bedre lånevilkår for at erstatte det gamle lån.

Saverium hjælper dig med at forbedre din økonomi

Målet med Saverium er at hjælpe folk med at træffe bedre økonomiske beslutninger. Vi sammenligner lånetilbud fra flere banker og långivere med kun en ansøgning. Du kan ansøge om et lån på 3000 - 500.000 kroner efter dine egne behov med en låneperiode på 1-15 år.

2020-11-19/Søren

Ansøg om samlelån nu