Kviklån - sammenlign de bedste og billigste kviklån her

Kviklån

Vi hjælper dig med at finde det bedste og billigste kviklån. Med blot én kort online ansøgning, kan vi, gratis, uforpligtende og på få minutter, indhente tilbud på kviklån uden sikkerhed til dig fra mange danske og internationale banker og långivere. Vi forbereder et overblik over dine tilbud, så du kan sammenligne og vælge det tilbud der passer dig bedst, uanset om du prioriterer hurtig udbetaling eller et billigt kviklån med en lav rente.

Din sikkerhed

Vi har allerede hjulpet mere end 500.000 ansøgere med at finde det rigtige lån til dem. Nedenfor finder du et udpluk af de banker, som du får tilbud fra

Sådan fungerer det


1.

Du udfylder dine oplysninger

2.

Vi indhenter tilbud fra bankerne

3.

Du vælger det lån du ønsker

4.

Lånet bliver udbetalt til din konto

Har du spørgsmål?

Hvad er et kviklån

Hvis du er i tvivl om, hvad et kviklån er, så har vi her på siden lavet en meget grundig gennemgang af temaet. Det dækker både over hvordan du finder de bedste og billigste kviklån, hvad der karakteriserer denne låntype, hvilket krav du bliver mødt med, hvis du ønsker at opatage et kviklån, samt et overblik over historien om kviklån i Danmark.

Hvis du ønsker at vide hvad et kviklån er, så skal du blot læse videre her på siden, så vil du med stor sandsynlighed få svar på alle dine spørgsmål. Hvis du er mere interesseret i at finde de bedste og billigste kviklån, i stedet for at få svar på hvad et kviklån er, så kan vi også hjælpe dig. Du kan blot benytte vores ansøgningsformular her på siden, så hjælper vi dig med at finde et godt kviklån til dig.

Med og uden NemID / MitID

Når du optager et kviklån, kommer du ikke uden om at bruge NemID eller MitID. Kviklån uden NemiD eller MitiD er i praksis ikke muligt i Danmark. I princippet kan du godt verificere din identitet og indlevere alle de dokumenter og den data, som långiveren behøver uden NemID eller MitID, men rent praktisk vil det tage meget lang tid, og der er derfor i dag ikke nogle steder, hvor du kan få et kviklån uden NemID eller MitID.

I dag er det i praksis kun muligt at få et lån med NemID eller MitID. Hvis du ikke har NemID eller MitID, eller det er blevet spærret/lukket, skal du kontakte din bank, som kan hjælpe dig med at genåbne det for dig. Det er ikke kun i forhold til kviklån, at du skal benytte NemID eller MitID. Uanset hvordan du har behov for at låne penge, kommer du sjældent uden om NemID og MitID.

Find de billige kviklån

Har du et ønske om at optage et kviklån nu, er mulighederne mange. Derfor kan det virke som en uoverskuelig proces at sikre, at man ikke kun optager et hurtigt, men også et billigt kviklån. Heldigvis har vi gjort det let at indhente mange tilbud på samme tid, så du kan finde det billigste kviklån. Du udfylder blot vores ansøgningsformular her på siden, hvorefter du modtager tilbud fra en række forskellige lånevirksomheder.

Det er ikke blot en nem og enkel måde at indhente tilbud på billige kviklån. Det medfører ligeledes, at sammenligningen af de modtagne lånetilbud bliver betydeligt nemmere, hvilket hjælper dig med at skelne de dyre fra de billige kviklån.

Hele processen foregår naturligvis på nettet, hvorfor du hverken skal deltage i fysiske møder, telefonopkald eller lignende. Du udfylder både ansøgning samt modtager og underskriver lånetilbud på nettet. Ydermere modtager du svar på din indsendte ansøgning med det samme.

Baseret på den udfyldte ansøgningsformular, fremsender vores mange samarbejdspartnere et personligt og skræddersyet tilbud til dig. Slutteligt bør det også understreges, at du ikke er forpligtet til at acceptere ét af de modtagne tilbud. Er der ikke noget, som du synes lyder som et billigt kviklån, så kan du frit frasige dig samtlige tilbud. Derfor er der ingen risiko forbundet med at bruge os, til at finde frem til de billigste kviklån.

Renter på kviklån

En af de første prisparametre, som springer i øjnene i forbindelse med kviklån er renterne. Kviklånsrenter har været et omdiskutteret emne i lang tid, hvilket gælder uanset om det er kviklån med en lav rente eller en forhodsvis høj rente.

Hvis vi tager udgangspunkt i situationen som den er i dag, så er renterne på kviklån langt fra lige så høje, som de var for blot få år siden inden ÅOP-loftet blev indført. Her var det ikke unormalt at renterne lå på 15-20% om måneden. I dag er situationen helt anderledes, da alle kviklån har lave renter, sammenlignet med de tidligere renteniveauer.

Denne låntype kan i bund og grund ikke overleve uden markedsføring, hvilket betyder, grundet ÅOP-loftet, at kviklåns renter ikke overstiger 25% ÅOP i praksis i 99% af tilfældene. Dette inkluderer alle omkostninger samt renters renter. Selv hvis der ikke forekommer noget oprettelsesgebyr, vil renters renter på kviklån betyde, at den maksimale månedlige rente på et kviklån vil ligge på omkring 2%, hvilket i kroner og ører svarer til ca.100 kr. i renter om måneden på et kviklån på fx 5.000 kr.

Tidligere var det muligt at finde kviklån helt uden renter de første 30 dage. Dette eksisterer ikke mere, da økonomien hos kviklånsudbyderene er blevet gevaldigt presset, efter at ÅOP-loftet blev indført, som sænkede renterne på kviklånene til en tiendedel.

Den laveste rente på kviklån var tidligere 0% - altså et kviklån uden rente (for en kort periode). I dag ligger stortset alle kviklån med en lav rente grundet renteloftet, som ikke helt er rentefrit, men tæt på, sammenholdt med situationen før ÅOP-loftet. Derfor vil det i dag sjældent være brugbart at sammenligne kviklån på baggrund af renter, eller vælge et kviklån med lav rente uden at skelne til andre parametre.

ÅOP og de dyre lån

At finde det bedste og billigste kviklån kan være vanskeligt. Det er dog særligt vanskeligt, hvis ikke du ved, hvad du skal sammenlign kviklån ud fra. Mange tror, at vejen til det bedste kviklån er at finde et kviklån med lav rente. Renten er en betydelig del af de samlede kreditomkostninger, men er ikke den eneste. Derfor er der også andre omkostninger at tage højde for i din sammenligning.

Netop derfor rådes du til at sammenligne lånemulighederne med udgangspunkt i ÅOP. Det er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, og er et tal, der gør det lettere at sammenligne de totale omkostninger ved lån. I udregningen af ÅOP er alle omkostninger inkluderet. Det sikrer, at du ikke overser et væsentligt gebyr, når du forsøger at skabe overblik over et lånets totale kreditomkostninger. Den største fordel ved at sammenligne baseret på ÅOP, er at det giver gennemsigtighed og overblik over alle omkostninger. Derved undgår du at støde på ubehagelige overraskelser, når du optager et nyt kviklån.

ÅOP er en betegnelse, som især i forbindelse med de kortfristede kviklån er blevet voldsomt misforstået. Tidligere kunne disse lån have en ÅOP, altså en årlig omkostning i procent på typisk 700-1.000%. Mange forstod det som om, at man kunne komme til at betale 10.000 kr. i omkostninger for et kviklån på 1.000 kr. bare på det første år. Det er en sejlivet myte, som har været svær at aflive.

For ikke at skulle skrive en lang teknisk forklaring omkring misforståelsen omkring ÅOP, som nu ikke er synderligt relevant efter nye lovingreb på området, kan det nævnes, at et lån hos den tidligere kviklånsudbyder Vivus.dk, havde en ÅOP på ca. 700%. Hvis du optog et lån hos dem på fx 1.000 kr., ville du efter et år have betalt 2.400 kr. i totale omkostninger, hvilket derefter kunne fratrækkes i Skat, så du endte ud med en effektiv årlig rente på 150 til 240%.

Dette lyder af en høj rente, men er langt fra de 700%, som 99% af befolkningen ellers ville forvente. Samtidig var det kun ca. 1% af låntagerne hos kviklånsfirmaerne, som ikke havde tilbagebetalt deres lån efter et år. Størstedelen af kunderne var gældfri efter 3 måneder, hvilket betød at udgifterne til lånet langt fra løb op i de 150 til 240%.

I dag er der ikke langt fra de billigste kviklån til de dyreste grundet lovgivningen. Det er dog også blevet langt sværere at blive godkendt til et kviklån i dag, og antallet af udbydere er derfor også dalet drastisk.

Gratis og rentefri kviklån

Du kan finde mange sider på nettet, som skriver at de kan hjælpe dig med at finde rentefri og gratis kviklån i 30 dage. Der kan være to grunde til at de omtaler gratis og rentefri kviklån.

Den ene grund kan være, at deres materiale er outdated, da der tilbage i 2015-2020, stadigvæk fandtes mange kviklån, som tilbød 30 dage gratis. Da lånene også kun havde en løbetid på 30 dage, kunne man også tillade sig at kalde det for rentefri kviklån.

Den anden grund kan være, at disse sider prøver at lokke folk ind på deres side, ved at love dig kviklån rentefrit i 30 dage. Der er der en god sandsynlighed for, da de kan tjene penge på at sende besøgende videre til alle mulige andre låneselskaber, på trods af at de ikke kan hjælpe med at finde kviklånsfirmaer, som tilbyder hverken gratis kviklån eller kviklån med 30 dages rentefrihed. Står man med et ønske om et rentefrit kviklån, som ikke kan opfyldes, kan man let fristes af andre tilbud om lån.

Leder du efter rentefri og gratis kviklån, må vi desværre skuffe dig. Vi håber ikke at du går i fælden i din søgen efter at finde et rentefrit kviklån, da de ikke længere findes i Danmark.

Det nærmeste du kommer et et billigt kviklån, som vi gerne hjælper dig med at finde. Heldigvis har regulering af markedet betydet, at billige kviklån er muligt at finde i dag, i modsætning til for bare få år siden, hvor den månedlige rente typisk var ti gange så høj, som den er i dag.

Vælge det bedste kviklån

Vi har nu været igennem både hvad et billigt kviklån er, renterne på kviklån, samt markedet for gratis og rentefri kviklån. Nu er vi ved at være ved vejs ende, da vi skal til at vurdere, hvad det bedste kviklån er. Det er nemlig ikke altid det samme, som det billigste kviklån.

Hvis du ønsker at finde det eller de bedste kviklån, så skal du overveje udbetalingshastigheden, mulighed for hurtig afvikling af gæld, mulighed for forhøjelse, samt kundetilfredshed.

Udbetalingshastighed

En af de vigtigste faktorer, ihvertfald for de fleste, som leder efter det bedste kviklån, er om lånet udbetales hurtigt. Hvis du ikke har brug for hurtig udbetaling, så er det måske slet ikke et kviklån, som du har behov for. De bedste kviklån, hvis vi sammenligner på udbetalingshastighed, overfører med straksoverførsel. Straksoverførsel betyder, at uanset om du låner i hverdagen, efter normal arbejdstid, i weekenden eller på en helligdag, så står pengene på din konto så snart lånet er godkendt. Efter som at låneprocessen er 100% digital for alle udbydere af kviklån i dag, behøver du ikke kontakt til en medarbejder, og derfor er det muligt at få pengene på alle tidspunkter af døgnet året rundt, hvis blot overførslen sker som en straksoverførsel.

Hurtig gældsafvikling

Hvis du leder efter det bedste kviklån, så er det ofte prisen og hastigheden, der er fokus på. En anden vigtig parameter at holde i mente, hvis du vil finde det bedste kviklån er, om du har mulighed for gratis at afvikle dit kviklån når som helst, uden at betale et ekstra gebyr. På samme måde som at der kan komme uventede udgifter, som kræver et hurtigt kviklån, kan der også komme uventede indtægter, som kan bruges på at afvikle din gæld.

Låneforhøjelse

I modsætning til ovenstående situation, tilbyder de bedste kviklån på markedet at du kan forhøje dit lån. Et godt kviklån kan tilpasses dit behov, uanset om det skal hæves eller sænkes med kort varsel. Derfor bør du også huske på dette, i din søgen efter det bedste kviklån.

Kundetilfredshed

Det er nok de færreste, som er opmærksom på, at kviklånsfirmaerne har en høj kundetilfredshed - i hvert fald hvis man stoler på Trustpilot. Hvis du skal finde det bedste kviklån, så er det selvfølgeligt også værd at vide, om tidligere kunder generelt er tilfredse med produktet og servicen hos den udbyder, som du påtænker at vælge.

Det generelle billede på markedet er dog, at langt de fleste udbydere har en høj score på Trustpilot. Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke kun er scoren i sig selv, som har betydning, men også antallet af anmeldelser. Hvis du fx har en score på 5/5 baseret på 3 anmeldelser, så er det måske et mere sikkert valg at vælge en udbyder med 4,5/5, som har 100 anmeldelser.

Oversigt over kviklån i Danmark

Hvis du ønsker at finde det bedste kviklån til dit behov, så er det godt at få et overblik over alle kviklån i Danmark. Vi kan i stor udstrækning hjælpe dig med en oversigt over kviklånene i Danmark, da vi sammenligner mange af de største og bedste kviklån på det danske marked. Hvis du har brug for en oversigt over kviklån i Danmark, vil vi derfor anbefale, at du starter med en ansøgning hos os.

Når du afsender din digitale ansøgning gennem os, videreformidler vi den til alle vores samarbejdspartnere indenfor alle typer af lån. Inden for få minutter, vil du have modtaget svar på din ansøgning fra alle udbydere, og vi kan dermed danne din personlige oversigt over kviklån, samt andre relevante lånetilbud.

Hvis du ønsker en sammenligning af kviklån, som skal bruges af dig personligt, så hjælper det ikke at sammenligne kviklånene på baggrund af generelle vilkår. Du er nødt til at indhente tilbud for hvert lånefirma, med udgangspunkt i dig og din økonomi. Når du ansøger gennem os, indhenter du tilbud baseret på dig og din økonomi, hvilket er den nemmeste måde at finde personlige tilbud på kviklån.

Det er også muligt selv at søge på nettet efter de enkelte udbydere, foretage den ene efter den anden ansøgning og på den baggrund danne sin egen oversigt over alle kviklån i Danmark. Ud fra vores erfaring, er det dog meget begrænset, hvad du kan få ud af at lave din egen oversigt over danske kviklån

At lave sin egen oversigt over danske kviklån og den vej sammenligne kviklånene med hinanden er både er enormt tidskrævende, besværligt og gør det betydeligt svære at sammenligne, sammenlignet med vores personlige låneoversigt. Samtidig vil det være meget begrænset, hvilke udbydere der kan tilføjes til din oversigt over kviklån, som vi ikke allerede indhenter tilbud fra. Dette vil være tilfældet selv gennem ihærdig søgen på nettet.

Hvis du absolut vil have en total oversigt over alle kviklån i Danmark, så er denne metode nok den eneste mulighed til at finde alle kviklån. Til at starte med, kan du spare dig selv meget tid og besvær, ved at udfylde vores ansøgning og indhente tilbud fra de første mange udbydere på markedet. Vores ansøgning er hurtig, gratis og uforpligtende. Samtidig vil det være præcis de samme tilbud du ville kunne indhente, hvis du gik til de enkelte udbydere direkte.

Hvis du har brug for en oversigt over kviklån, vil vi foreslå at du starter her på siden og evt. supplerer op med din egen research efterfølgende, hvis du ikke følger at vores oversigt over kviklån dækker dit behov.

Nye kviklån

Vi hjælper dig med at finde de nye kviklån på markedet, hvor du ikke behøver at stille sikkerhed. Vi ved selvfølgelig ikke hvilke firmaer, du allerede kender til, men hvis du ansøger om et nyt kviklån gennem vores tjeneste, søger vi blandt flere små ukendte kviklån, de gamle og velkendte, samt nye kviklån, som vi samarbejder med.

Hvis du ønsker at finde det bedste kviklån, er det ikke ikke nok at lede blandt de nye kviklån, da der også er gode muligheder, og ofte bedre muligheder for at blive godkendt blandt de gamle spillere på markedet.

Vi ved at der er mange, som specifikt leder efter nye kviklån uden sikkerhed. Her kan vi oplyse, at der i Danmark ikke er forskel på de nye kviklån og de nye kviklån uden sikkerhed. Faktisk er er der hverken nye eller gamle udbydere af kviklån på det danske marked, som kræver sikkerhed for dit lån. Derfor behøver du ikke afgrænse din søgning til nye kviklån uden sikkerhed.

Vi har lavet en oversigt over alle de kviklån, som vi kender til, på vores side om låneudbydere. Her finder du også alle de helt nye kviklån, som vi er stødt på, samt låneudbydere af andre typer lån. Denne liste, som blandt andet indeholder gamle og nye kviklån, samt de små ukendte kviklån, kan du bruge som supplement til en ansøgning gennem os, da vi kan indhente mange tilbud på kviklån til dig, med blot én ansøgning.

Vi opdaterer listen løbende, men kan ikke garantere, at vi har alle de helt nye kviklån på listen. Det er dog meget usandsynligt, at der skulle komme udbydere med nye kviklån på markedet grundet lovgivningen på området. Vores forventning er tværtimod, at flere af de små ukendte kviklån, som vi har samlet på listen vil forsvinde, samt en meget begrænset tilførsel af udbydere af nye kviklån. Derfor tror vi også, at du kommer til at gå forgæves, hvis du leder efter flere nye kviklån efter at have udfyldt en ansøgning gennem os.

Hvad karakteriserer et kviklån

Hvis du ikke kender meget til kviklån, men blot har hørt navnet og gerne vil vide mere om denne låneform, så vil vi i dette afsnit uddybe, hvad der kendetegner online kviklån, og dem du finder i de traditionelle banker.

Hurtig udbetaling

Ikke alle er i en situation, hvor de kan vente på lånet. Derfor har de brug for et hurtigt kviklån med udbetaling straks. Har du modtaget en regning, der skal betales? Eller er du stødt på et godt tilbud, som du ikke vil gå glip af? I så fald skal det sandsynligvis gå hurtigt med at få pengene udbetalt til din bankkonto.

To af de fremtrædende fordele forbundet med et kviklån er det hurtige svar og hurtig udbetaling. Det tager sjældent mere end et døgn fra din ansøgning er sendt til, at pengene står på kontoen. Som oftest vil kviklånet dog udbetales som en straksudbetaling, hvilket betyder at udbetalingen sker med det samme.

Hvis du har brug for et kviklån nu, så skal du gå efter kviklån med straksudbetaling. Hvis du har lidt mere tid at løbe på, men gerne ser, at dit kviklån stadigvæk udbetales relativt hurtigt, så behøver du ikke lede efter udbetaling med det samme. Alle udbydere i Danmark udbetaler nemlig lån på alle arbejdsdage, og selv med en langsom overførsel, tager det blot én bankdag.

Hvis du har brug for et kviklån i weekenden eller på en helligdag, eller der er lang tid til næste bankdag, så kan du med fordel vælge kviklån med straksudbetaling. Der vil typisk ikke være nogen ekstra omkostning forbundet med at få udbetalingen med det samme.

De seneste år er straksudbetaling på kviklån, eller straksoverførsler som faktisk hedder, blevet mere og mere udbredt, ikke kun blandt denne låntype. Derfor er mere reglen end undtagelsen, at kviklån tilbyder hurtig udbetaling i dag.

Kort løbetid

Kviklån havde tidligere en løbetid på 30 dage. Uanset hvilken udbyder du gik til, havde de et 30-dages kviklån. I dag, finder du ikke kviklån med 30 dages løbetid længere, da markedet har ændret markant i slutnigenn af 10érne og starten af 20´erne.

I dag løber lånene typisk over 6-12 mdr., med mulighed for tidligere afbetaling. Hvis du kun har behov for et kviklån i 30 dage, afdrager du derfor blot dit lån efter én måned. På den måde undgår du at skulle betale renter for en lang periode.

Tidligere hang 30-dages kviklån og gratis kviklån unægteligt sammen. Derfor var der mange, som søgte efter kviklån i 30 dage, som i virkeligheden efterspurgte et gratis eller rentefrit kviklån, da det var var muligt at få de første 30 dage af kviklånet gratis. Hvis du nåede at tilbagebetale kviklånet inden for 30 dage, så var det 100% gratis.

Ændringen fra 30 dages kviklån til længere låneperioder er, lige som tidligere nævnt, en effekt af den løbende regulering af markedet, og derfor vil du ikke længere kunne finde kviklån med en løbetid på blot 30 dage.

Uden sikkerhed

De fleste traditionelle banker kræver, at du kan stille sikkerhed for dit lån. Det er ikke kun gældende ved større lån, men også de små kviklån i banken. Derved er de nemlig garanteret, at du kan tilbagebetale lånet. Som regel kræves det, at du stiller sikkerhed for lånet i form af bolig eller bil. Ejer du ingen af delene, er det andre ejendele af høj værdi, der kræves. Kan du ikke stille sikkerhed, kan du sjældent få lov til at låne penge i banken.

Det er dog ikke gældende for de små online kviklån. Her kan du sagtens få et kviklån uden sikkerhed. Det er i særdeleshed gældende for små kviklån, der lyder på mellem 1.000 kroner og 5.000 kroner. Når en långiver udbyder små lån, så som et kviklån uden sikkerhed og dokumentation, har de ingen garanti for, at de får pengene igen. Mister du dit arbejde eller kan du af anden årsag ikke betale de månedlige afdrag, kan de ikke kræve et pantsat aktivt solgt, som bankerne kan.

Netop derfor har kviklån uden sikkerhed tidligere haft en højere rente, end hvad du tilbydes i de traditionelle banker, hvor det er påkrævet at stille sikkerhed, hvilket ikke altid er gældende i dag, grundet ÅOP-loftet. Endvidere kræves det som regel også i banken, at du kan redegøre for lånets formål.

Online

Det sidste kendetegn ved kviklån er, at de foregår på nettet. Alle kviklån, som du støder på i Danmark vil være online kviklån. Da det er vigtigt at kviklån er hurtige og billige, er det umuligt at lave dem offline. Alle processer som kan foregå online, skal foregå online og så automatiseret som muligt, for at det i dag kan betale sig, at yde denne type lån. ‘

Efter regeringens vedtagelse af en lov om maksimalt 35% ÅOP (25% ÅOP i praksis), vil det være helt umuligt at yde lån kviklån, som ikke var online og automatiseret i stor stil. Selv hvis du går i en butik for at optage et kviklån til at finansiere et køb, vil det være et online kviklån.

For at sætte tingene i perspektiv, tjener en udbyder af online kviklån 100 kr. om måneden, hvis du låner 5.000 kr. Dette beløb vil i oftest være tilbagebetalt inden for tre måneder, hvilket giver en indtjening på 300 kr. Herfra skal virksomheden fratrække kapitalomkostninger, transaktionsomkostninger, omkostninger til opslag hos RKI, Debitor Registret mv., samt personale og tab på de kunder, som aldrig betaler deres lån tilbage.

Kreditvurdering ved kviklån

Mange tror fejlagtigt, at firmaer som udbyder kviklån godkender alle. For at blive godkendt og få det billigst muligt kviklån, er der dog en række krav, som du som låntager skal opfylde.

For at have de bedste forudsætninger, for at få bevilliget et lån, skal du være en attraktiv låntager. Det vil sige, at du skal kunne imødekomme lånevirksomhedens krav og betingelser. Kan du ikke det, vil din låneansøgning enten blive afvist, eller det vil medføre yderligere låneomkostninger.

Herunder vil vi gennemgå nogle af de områder, som du bliver kreditvurderet på, når du ansøger om et kviklån. I Danmark er det direkte ulovligt at bevillige kviklån uden kreditvurdering. Derfor er det heller ikke muligt at finde kviklån uden kreditvurdering. Hvis din forhåbning var et kviklån uden kreditvurdering, må vi derfor desværre skuffe dig.

Selv om at kviklån uden kreditvurdering ikke er muligt, så kan du stadigvæk forøge dine chancer for at blive godkendt.

Kreditværdighed

Har du eksisterende gæld, som du kæmper med at betale tilbage med din nuværende indkomst, får du næppe en god rente på dit næste lån. Er din nuværende gæld meget stor, vil du end ikke får bevilliget et yderligere lån. Har du meget udestående gæld, signalerer det til lånevirksomheden, at du har vanskeligt ved at betale dine regninger.

Det er ikke blot eksisterende gæld, der inddrages, når din kreditværdighed skal vurderes. Her tages der også højde for din indkomst, dit rådighedsbeløb m.m. Mange forsøger at finde kviklån uden kreditvurdering, for at undgå granskningen af deres økonomiske situation – det kan dog ikke lade sig gøre.

Havde du gjort dig forhåbninger om at kunne optage et kviklån uden kreditvurdering, kan du derfor godt skrinlægge drømmen igen. Er din kreditvurdering ikke positiv, bliver du frasorteret i ansøgningsprocessen, da långiverne ikke ønsker at løbe denne risiko.

Indkomst

Din indkomst er også en stor del af din kreditværdighed. Det er selvsagt vanskeligt at have en god kreditværdighed, hvis ikke du har en god indkomst. Jo bedre din økonomi er, desto bedre bliver din kreditværdighed nemlig. Kan du dokumentere en høj månedlig indkomst, vil udbyderen ikke blot være mere tilbøjelig til at bevillige dig et lån. Det resulterer også i bedre forudsætninger for at få bevilliget et kviklån med lav rente og ÅOP.

Det skyldes, at låneudbyderen herved kan se, at din økonomiske situation og månedlige indkomst garanterer, at de månedlige låneomkostninger kan dækkes. Dette er ikke ensbetydende med, at du eksempelvis ikke vil kunne få et kviklån på kontanthjælp eller på dagpenge. Det kan godt lade sig gøre, men låneudbyderens risiko er større, hvorfor rente- og gebyromkostninger er højere, for at kompensere for risikoen. Er du gift eller ansøger om et kviklån eller kassekredit med en partner, vil dette forbedre din kreditværdighed. Derfor vil det også resultere i en bedre chance for en lav rente og bedre lånevilkår. Det bedste kviklån får man nemlig som regel, hvis han har en medansøger på sin ansøgning.

Alder

Er du under 21 år, er dine lånemulighederbegrænset. Det er kun et fåtal af udbyderne, der bevilliger kviklån til personer mellem 18 og 21 år, ligesom lånene ofte har en relativ høj rente. Det skyldes, at der er stor risiko forbundet med at yde et kviklån til en person på 18 år, 19 år eller 20 år. Søger du fx et kviklån som 18-årig, skal du derfor være indstillet på, at mulighederne er begrænsede, og de fleste af dine tilbud vil være med en ÅOP på 25%.

Selv med et kviklån som 18-årig, vil det nok være de færreste som forventer, eller i realiteten beholder lånet i nærheden af ét eller flere år. Samtidig er kviklånet måske på 1.000 kr., og den samlede reelle udgift til renter vil derfor være begrænset til 100 eller 200 kr.

Uanset om du er 18, 19, 20 eller 21 år, så kan du med fordel benytte vores ansøgningsformular til at indhente tilbud fra flere udbydere af kviklån, da processen vil være stortset den samme hos de enkelte udbydere. Dermed undgår du at skulle udfylde mange identiske ansøgninger, som i de fleste tilfælde blot fører til et afslag. Husk at en ansøgning om kviklån som 18-årig er ikke ensbetydende med afslag.

RKI

Er du registreret som dårlig betaler i RKI, skal du ikke forvente at få bevilliget et lån. Kviklån trods RKI er meget sjældent muligt. Dette er gældende, hvad enten det er et lille kviklån på 1.000 kr. eller et større kviklån på 5.000 kr. Årsagen til at et kviklån trods rki, eller et lån i det hele taget trods RKI, ikke er muligt, er at lånevirksomhederne løber en stor risiko ved at bevillige dig et lån. Det vil sige, at udbyderne ikke kan være sikre på, at du kan betale lånet tilbage.

Forsøger du eksempelvis at ansøge om et kviklån på 5.000 kroner, til trods for en negativ RKI-status, vil det blot resultere i en afvisning. Da kreditvurdering processen foregår automatisk hos hovedparten af låneselskaberne, modtager du derfor en afvisning med det samme.

I enkelte tilfælde er det muligt, hvis du har en kautionist. I et sådant tilfælde skal du dog forvente, at du får et kviklån med rente- og gebyrniveau i top. I dag er de maksimale omkostninger, som du kan blive tilbudt dog ikke synderligt høje - selv ikke for kviklån. Derfor kan det stadigvæk være fordelagtigt at ansøge om kviklån med en kautionist.

Kviklån trods RKI er derfor ikke altid en hindring, men i de mange tilfælde vil det dog være. Der findes dog alternativer til et kviklån på trods af RKI, hvilket fx er samlelån, pantelån og gældsrådgivning.

Kauktionist

Hos nogle udbydere af kviklån og i nogle situationer, kan man blive bedt om at stille en kauktionist. De fordele som du kan opleve, hvis du søger et kviklån med kautionist, er at sandsynligheden for godkendelse er højere, hvis din kautionist har en god økonomi.

Kautionistens formål i forbindelse med et kviklån, eller et andet lån, er at være garant for dit lån. På den måde kan lånefirmaet bedre sikre sig at få deres penge tilbage, hvis din egen økonomi ikke er tilstrækkelig sikker. Når du ansøger om kviklån med kautionist, vil du derfor score bedre i en kreditvurdering, da den tager udgangspunkt i din og din kautionists samlede økonomi, frem for blot din egen.

Et alternativ til et kviklån med kautionist er et lån med en medansøger. Langt de fleste vælger dog i første omgang at søge kviklån uden kautionist og medansøger.

Størrelsen på lånet

Du er ikke begrænset i forhold til lånets formål, såfremt du optager et kviklån. Hvad du anvender dit lånet til, er op til dig. Den store fleksibilitet og frihed til at spendere pengene, som du selv ønsker, er en medvirkende faktor til at denne lånetype er blevet yderst populær.

Ikke alle optager dog denne type lån med henblik på forbrug. Mange beslutter at optage et lånet, fordi en uforudset regning er dumpet ind ad brevsprækken. Har man ikke midlerne til at betale, kan et af de små kviklån være en fin løsning. Mange af de kviklån, som optages i Danmark, bliver dog brugt på blandt andet køb af elektronik, som lån til ferie eller lån til møbler.

Det eneste der begrænser, hvad lånet kan bruges til, er størrelsen af lånet. Vil du have frit spil, kræver det selvfølgelige et større lånebeløb. Det er dog sjældent, at kviklån overstiger 20.000 kroner. Er beløbet højere end dette, vil der være tale om andre låntyper, som vi også kan hjælpe med.

De store kviklån

Et typisk stort lån inden for denne kategori, vil ligge omkring 10.000 kr., men der er dog stadigvæk mange, som har behov for kviklån på 15.000 og 20.000 kr. Disse beløb rækker ofte til værkstedsregninger, mindre renoveringer og lån til rejser.

Da disse beløb ligger i den høje ende inden for deres kategori, vil der også være mange udbydere, som man typisk ikke forbinder med denne form for lån, som kan byde ind på din forespørgsel. Derfor kan du også forvente at få mange tilbud, hvis du fx søger om et kviklån på 10.000 kr. eller 15.000 kr.

Kviklån i størrelsesordnen 6.000 kr., 7.000 kr. og 8.000 kr. vil ofte også blive betegnet som store. Der er dog ikke lige så mange udbydere, som ikke er specialiseret i kviklån, som kan tilbyde disse lånebeløb. Deres nedre lånegrænse vil ofte gå ved 10.000 kr. eller 20.000 kr.

De små kviklån

De små kviklån er dem, som de fleste nok vil betegne som rigtige lån inden for denne kategori. Her ansøger du fx om et kviklån på 5.000 kr. til at købe en erstatning for en af dine hårde hvidevarer, som har kørt sin sidste omgang. Et kviklån på 5.000 kr. kan også bruges på en større tandlægeregning, hvilket et kviklån på 1.000 kr. eller 2.000 kr. måske også kan klare, hvis regningen er knap så stor.

Denne type lån kaldes også ofte for et lille kviklån eller et mini kviklån - en betegnelse, som nok ikke behøver yderligere forklaring.

Uanset om du har behov for et af de små kviklån på 5.000 kr., 3.000 kr. eller 2.000 kr., så kan vi sagtens hjælpe dig, og du vil ikke se nogen løftet pegefinger fra vores side, uanset hvilket låneformål du har. Hvis du har brug for et af de små kviklån, så stoler vi på, at du selv har vurderet, at det er relevant med lånet. Om det så er et kviklån på 5.000 kr. til en ny cykel eller et kviklån på 3.000 kr. til et mindre plastikkirurgisk indgreb, så er det helt op til dig.

Vi blander os ikke I hvad vores brugere ønsker at bruge de små kviklån til. Faktisk blander vi os aldrig i, hvad vores brugere lånet til.

Historien om kviklånene

Den danske historie om kviklån startede med at ansøgninger over sms, de såkaldte SMS lån. Dette var metoden før internettet blev allemandseje, hjemmesider blev brugervenlige og før der var noget der hed digital signatur. Her kunne man let ansøge om kviklån på 5.000 kr. eller 10.000 kr. over en besked fra en gammeldags mobiltelefon uden anden kreditvurdering end et check i RKI.

Omkring begyndelsen af 10érne kom de første online kviklån til Danmark. Kreditvurderingen var stadigvæk meget sparsom og det samme var efterspørgslen, da det på daværende tidspunkt var et tabu at optage et disse lån. I denne periode var Ferratumden største spiller på det danske marked.

Midt i 10érne gik et lettisk firma ved navn 4Finance ind på det danske lånemarked med deres kviklånsbrand Vivus og satte fuld tryk på markedsføringen, hvorefter denne lånetype blev meget mere udbredt og i langt højere grad alment accepteret. I denne periode var der også et skifte, i forhold til hvem der valgte at optage kviklån, fra at være de mest udsatte i landet, til at være en noget bredere palette af danskere, både i forhold til indkomst, uddannelse og jobsituation.

I slutningen af 10érne var markedet eksploderet og det samme var antallet af udbydere, som var oppe at runde 10-15 stykker på samme tid, men konkurrencesituationen havde ikke gjort noget ved priserne, som stadigvæk lå med den samme rente på ca. 20% om måneden.

Grundet den store efterspørgsel og at de almindelige markedskræfter ikke fik sænket priserne, valgte folketinget at vedtage en lov, som betød, at man som ansøger til et kviklån skulle have 24 timers betænkningstid fra at man blev godkendt, til at man uopfordret igen skulle godkende ansøgningen for endeligt at få udbetalt lånet. Dette fik udbetalingerne til at bremse lidt op, men ikke i den grad, som alle forventede. Denne lovgivning kom kviklånsudbyderne dog hurtigt omkring, ved at lave deres lån om til online kassekreditter. Dette var ikke blot en måde at undgå lovgivningens hensigt, som allerede delvist havde slået fejl, men også en bedre forretningsmodel for udbyderne af kviklånene.

Et par år senere blev to nye love vedr. kviklån vedtaget, som satte et loft over renterne. Den første lov var et ÅOP-loft på 35% for lån helt generelt, som dog maksimalt måtte være 25% for låneudbydere, der markedsførte sig selv. I praksis er det umuligt at overleve som låneudbyder uden nogen form for markedsføring, hvilket betyder, at der i dag ikke findes nogle udbydere af kviklån eller andre lån, som har en maksimal ÅOP på over 25%.

Den anden lov som blev vedtaget med henblik på at begrænse udlånene gennem kviklån var, at man som kviklånsudbyder ikke måtte markedsføre sig i blandt spilfirmaerreklamer, hvilket betød at det i praksis blev meget svært at finde nogle steder, hvor det var sikkert at markedsføre sig. Hvis en spiludbyder valgte at lægge en reklame på Google, hvis folk søgte efter kviklån, ville det være kviklånsfirmaet, som også reklamerede på samme tid og sted, som stod med ansvaret og en overhængende bødestraf. I praksis blev det i stor stil til et markedsføringsstop for udbydere af kviklån, som på daværende tidspunkt allerede havde problemer med at få forretningen til at løbe rundt grundet ÅOP-loftet.

Det sidste dødsstød til den tidligere låneform kom, med indførslen af PSD2 datakravene og kravet til rådighedsbeløbet, som kunderne skulle have tilbage, når de havde betalt deres månedlige renter og afdrag på lånet. Dette fik langt de fleste kviklånsfirmaer til at lave deres produkt om til noget, som minder langt mere om et forbrugslån eller helt lukke deres forretning.

Regeringen har med stor sandsynlighed haft gode hensigter med kviklånsloven, samt de andre lovgivninger på området. Lovgivningen har båret præg af manglende indsigt fra politisk side, da det var de færreste, som forstod at en høj ÅOP på kviklån ikke betød at kunderne blev ruineret, og at man ikke bør sammenligne ÅOP og renter én til én på et kviklån, med andre typer af lån med længere løbetid og højere lånebeløb.

Samtidig har flere nævneværdige kviklånsfirmaerne ikke været villige til, fri at dele ud af al den information og viden de lå inde med omkring kunderne og markedet, hvilket nok delvist skyldes en frygt for, at den information ville blive drejet, så det gik værst ud over dem selv.

Desuden var lovgivningen på kviklånsområdet en nem måde at høste vælgere for regeringen, da de fleste, som ikke har været kunder hos et kviklånsfirma, har et dårligt indtryk af branchen. Ligeledes har de fleste medier og forbrugerrådet også været flittige modstandere af kviklånene, hvilket nok har været medvirkende til at skabe en dårlig stemning om kviklånene, og gjort det sværre for de politikere, som egentligt ikke havde noget imod disse lån, at nedstemme lovforslagene.

Set fra vores synspunkt var der helt sikkert behov for regulering på markedet for denne type lån. Den manglende indsigt i markedet, samt et dårligt forhold mellem kviklånsudbyderne på den ene side og politikere og medier på den anden side, har dog resulteret i, at markedet for kviklån blev ødelagt, frem for at få en sund regulering. Dette har resultetet i at mange kviklånskunder er blevet ført ud i et ureguleret lånemarked på Facebook og lignende, hvilket hverken regeringen, låneudbyderne eller kunderne har interesse i.

Tidligere udbydere

I forbindelse med tiltagende lovgivning, har flere kviklånsfirmaer været nødt til at lukke deres tilbud i Danmark. Det gælder blandt andet for nogle af de førende spillere på markedet, bla. Vivus kviklån, Basisbank kviklån, Lendon kviklån og Simbo kviklån.

Nogle af de få firmaer, som har overlevet regulering, ved at justere deres produkter løbende er Cashper og Multitude group, som vi i dag også samarbejder med. Når du søger efter kviklån gennem vores platform i dag, vil du få tilbud tilbage, som egentligt ikke er kviklånstilbud, men derimod lån af alle typer, som har det tilfælles at de er hurtige og uden sikkerhed på samme måde som de tidligere kviklån.

Quicklån er en fordanskning

Der er mange, som bruger betegnelsen quicklån, men hvad er quicklån egentligt, og er quicklån det samme som kviklån, eller er det noget andet?

Quicklån lyder meget som kviklån, og derfor bruger mange nok betegnelsen quicklån, på trods af at der ikke er noget, som hedder quicklån. Quicklån er en blanding af det engelske ord “quick”, som betyder hurtigt, og det danske ord “lån”. Alternativt kan man sige at quicklån er en fordanskning af ordet “quick loan”. Sætter man quick og lån sammen og oversætter det ordret, bliver det til hurtiglån, eller sagt på en anden måde kvik-lån.

Der er altså ikke noget der hedder quicklån i Danmark, eller for den sags skyld i resten af verdenen. Den rigtige betegnelse er derfor ikke quicklån, på trods af at mange stadigvæk søger efter fx quick lån med hurtig udbetaling, quick lån uden sikkerhed samt rentefri, nye og billige quicklån.

Skal vi hjælpe dig?

Vi håber at du er blevet klogere på disse lån. Hvis du ønsker at ansøge om et kviklån, kan du benytte vores låneberegner her på siden. Vi indhenter personlige tilbud på kviklån og andre lån til dig med det samme, så snart du har afsendt din online ansøgning via vores låneberegner. Vores tjeneste er desuden gratis, uforpligtende og tager blot 2-5 minutter.

Om os

Vi er iværksættere og ildsjæle, som alle har en ambition om gøre livet lettere for dig og resten af Danmark.

I første omgang har vi fokuseret på at indhente lånetilbud, som er skræddersyet til lige netop din økonomi og dit behov. Vi præsenterer tilbuddene overskueligt, så du nemt kan sammenligne og vælge det lånetilbud, som passer bedst til dig.

Vi har selv stået i en situation før, hvor vi har haft brug for en lignende service, men på daværende tidspunkt fandtes den ikke, og vi satte os derfor for at bygge den fra bunden af.

Vi håber, at du har fået lyst til at prøve vores gratis og uforpligtende service. Uanset hvad vil vi gerne takke dig for den tid, som du har brugt på at læse om os.