Hvor meget kan jeg få udbetalt ved at optage et lån? – Og er det en god ide?

Hvor meget kan jeg få udbetalt ved at optage et lån? – Og er det en god ide?

Hvor mange penge du kan låne når du ansøger om det online, afhænger meget af hvor du ansøger om lånet, til hvilket formål og hvilket beløb du selv har tænkt på forhånd. Lånets størrelse bestemmes af de banker og finansieringsselskaber, der tilbyder lånene. Forskellige banker og pengeinstitutter tilbyder lån i forskellige størrelser, nogle mindre og andre større.

Hvor meget kan jeg få udbetalt ved at optage et lån? – Og er det en god ide?

Næsten alle finansieringsselskaber er i stand til at tilbyde små lån på op til et par tusinde kroner, og disse er de mest almindelige lånebeløb at optage online. Imidlertid vokser flere banker og finansieringsselskaber, og der kan fås lån fra flere steder for så lidt som 1.000 – 500.000 kr. På grund af det store udbud er det værd at være endnu mere præcis i søgningen efter det lån som passer netop til din situation, da renten på sådanne kortfristede lån ofte kan være højere end forventet.

Har du brug for et lån?

Det er aldrig en god idé at optage et lån ud over dine behov, så du ikke skal betale renter på de ekstra penge forgæves. Inden du optager et lån, skal du planlægge dit lånebehov ordentligt og tænke over, hvad der ville være et passende lånebeløb, som du virkelig har brug for og også vil være i stand til at kunne tilbagebetale. Så lån ikke for meget forgæves, men tænk nøje over, hvor meget du har brug for. Ved hjælp af den vejledende låneberegner der findes på vores hjemmeside, kan du se størrelsen på den månedlige rate med forskellige lånebeløb og tilbagebetalingsperioder.

Det formål, som et lån bruges til, kan også påvirke, hvor meget banker og finansieringsselskaber er villige til at låne dig. Hvis du planlægger at købe en lejlighed, får du sandsynligvis et lån meget lettere, end hvis du bad mig om at optage et lån, så du kan gå i byen en weekend. Når du ansøger om et lån, skal du være ærlig om, hvor du ansøger om lånet, især hvis det er et større lånebeløb. Selvfølgelig kan der tages små forbrugslån til ethvert formål, du ønsker, og långiveren stiller ikke spørgsmålstegn ved eller nødvendigvis endda spørgsmålet om formålet med lånet.

Hvad er din livssituation?

At få et lån og lånebeløbet påvirkes til en vis grad også af din livssituation. Banker kan kræve en lønseddel for at give dem større tillid til, at du vil være i stand til at tilbagebetale dit lån. Dette kan også påvirke lånebeløbet. For eksempel, hvis du har ansøgt om et lån på 100.000 kroner men kun får lånetilbud tilbage på 50.000 kroner, kan dette skyldes et manglende arbejdscertifikat.

Hvis du allerede har mange lån, kan dette påvirke det lånebeløb, banken yder. Jo flere lån du har, jo mere skal du tilbagebetale. Lånets størrelse kan også påvirkes af din kundehistorie hos den bank, hvorfra du ansøger om et lånetilbud. Hvis du tidligere har fået et lån fra dem og har tilbagebetalt dit lån, kan det være lettere for banken at give dig det lånebeløb, du ønsker.

Leder du efter et lån alene eller sammen med nogen?

Hvis du ansøger om et lån sammen med en anden, såsom en ægtefælle eller ven, er dine chancer for at få et større lån bedre. Hvis to personer tager et lån, vil banken have bedre sikkerhed for, at lånet bliver tilbagebetalt. Ansøgning om et lån sammen kan være en god mulighed, især når man ansøger om større lån, såsom en lånekombination. Selvfølgelig kan du også ansøge om et lån alene. I dette tilfælde er det op til dig at få et lån, så banken behøver kun at fokusere på din betalingsevne.

Ser mod den generelle økonomisituation

Selvom alt er fint på din side, kan banken stadig beslutte, at den ikke vil låne dig nøjagtigt det samme beløb, som du gerne vil. Dette kan påvirkes af mange ting, såsom bankens egen økonomiske situation og den generelle økonomiske situation. Banker og finansieringsselskaber er meget opmærksomme på verdens monetære situation. Måske forudsiger de en nedgang, der snart kommer, ellers ved de noget, der kan påvirke folks evne til at tilbagebetale. Banker og finansieringsselskaber beslutter selv, hvor mange penge de er villige til at låne ud til deres kunder, og kunden kan selv bestemme, om de vil acceptere et sådant tilbud.

2020-10-06 / Søren

Lån penge nemt og hurtigt - Få øjeblikkeligt lånetilbud fra flere banker