Kreditværdighed - Disse 5 ting påvirker, om du får et lån

Kreditværdighed - Disse 5 ting påvirker, om du får et lån

Påvirker din kreditværdighed din låneansøgning? Læs her 5 grunde til, at du muligvis ikke får et lån fra en bank og hvordan du kan ordne det.

Zdolność kredytowa – czym jest? Jak sprawdzić i poprawić zdolność kredytową?

Er din kreditvurdering god nok? Har du forsøgt at ansøge om et lån fra en bank, men din ansøgning blev ikke godkendt? Banker er altid forpligtet til at finde ud af om ansøgerens kreditværdighed, inden de tilbyder lånet. Hvis kreditværdigheden ikke er god nok, kan banken ikke yde lånet til ansøgeren. Dette er et forsøg på at forhindre folk i at blive stå inde med alt for meget gæld og fremme en bedre økonomi.

Hvordan vurderes kreditværdigheden så? Vurderingen består af mange forskellige faktorer, hvoraf den vigtigste er ansøgerens forhold mellem indkomst og udgift. Banker kontrollerer altid ansøgerens kreditværdighed, når de modtager en låneansøgning. Der er flere forskellige måder at kontrollere kreditværdighed på, men alle disse bestemmes af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA)

De vigtigste faktorer til bestemmelse af kreditværdighed er

  • Indtægtsopgørelse. Har ansøgeren en tilstrækkelig stor og regelmæssig indkomst.
  • Nøjagtighed af oplysninger. Er ansøgerens oplysninger korrekte. Dette kan f.eks. Kontrolleres ved hjælp af bilag.
  • Evne til at tilbagebetale. Kan ansøgeren tilbagebetale lånet?

Disse 5 ting påvirker din kreditværdighed

Kreditværdighed påvirkes af flere forskellige ting. Disse 5 ting påvirker ofte, om du får et lån, og om din kreditværdighed er god nok.

  1. Omsætning - udgiftsforhold. Hvis udgifterne er højere end indkomsten, vil dette påvirke kreditværdigheden negativt. Dette er en af de vigtigste ting, som banker kontrollerer.
  2. Kreditoplysninger. forkerte kreditoplysninger forringer kreditværdigheden og gør det vanskeligere at få et lån.
  3. Fast ansættelse. I bankens øjne er et mere permanent ansættelsesforhold altid bedre end et tidsbegrænset forhold.
  4. Forbeholdt gæld. Hvis du allerede har flere forskellige højrentelån eller flere kreditkort, der er brugt indtil nålen, er din kreditværdighed ikke så god.
  5. Du betaler dine regninger sent. Sent betalte fakturaer forringer også kreditværdigheden.

Hvordan får jeg et lån? - Sådan kan du påvirke din kreditværdighed

Det vigtigste er at tage sig af din egen økonomi, selvom du har et stramt job. Udgifterne bør aldrig overstige indtægtsbeløbet. Hvis din indkomst pludselig falder på grund af kan du muligvis også skære udgifter, medmindre du har en anden indtægtskilde.

En af de nemmeste måder at tage sig af sin økonomi er at kombinere alle dine små og højrentelån til et lån med lavere renter. Tag ikke flere små lån, men kombiner dine tidligere lån sammen, og spar både månedlige tilbagebetalinger af lån og omkostninger. Sørg også for at betale dine regninger til tiden, så dette ikke påvirker din kreditværdighed negativt. Hvis du ikke kan betale fakturaen inden forfaldsdatoen, skal du kontakte betalingsmodtageren.

Saverium hjælper dig med at spare i hverdagen

Målet med Saverium er at hjælpe folk med at træffe bedre økonomiske beslutninger. Vi sammenligner lånetilbud fra flere banker og långivere med kun en ansøgning. Du kan ansøge om et lån på 3000 - 500.000 kroner efter dine egne behov med en låneperiode på 1-15 år.

2020-12-22/Søren

Lån penge nemt og hurtigt - Få øjeblikkeligt lånetilbud fra flere banker