Ny lov begrænser renten på lån - Samle dine gamle lån

Ny lov begrænser renten på lån - Samle dine gamle lån

En ny lov, der begrænser renten på lån trådte i kraft i Danmark her til sommer. Den nye lovgivning gælder ikke automatisk på gamle lån, så hvis du har optaget et lån inden 1. Juli 2020, skal du tage skridtet imod at erstatte dine gamle dyre lån med et lån, der falder ind under den nye lovgivning. Ved at samle dine gamle dyre lån til et lån med en lavere rente kan du spare flere tusindvis af kroner hver måned.

Ny lov begrænser renten på lån - Samle dine gamle lån

Dit næste skridt er nødvendigt: Ændring i loven sætter en maksimal rente for lån, men anvendes ikke automatisk

Endelig kan vi sige farvel til tårnhøje renter! I begyndelsen af juli i år trådte en ny lov om renteomkostninger, der fastsætter den maksimale rente på forbrugslån, der er tildelt i Danmark. I dag må eventuelle nye lån ikke overstige en årlig procentsats på 35%. Mange banker og udbydere af lån har imidlertid yderligere reduceret deres maksimale satser på grund af et markedsføringsforbud, som gælder for alle lån der bliver tilbudt med mere end en procentsats på 25% årlig.

Dette er en stor fornyelse, da der ikke tidligere har været noget loft for rentesatsen for lån i Danmark. Derfor kan lån, der er taget før d. 01.07.2020 endda have flere hundreder af procentvis årlige renter. Den nye lov gælder for al forbrugerkredit, uanset om det f.eks. er forbrugslån, kviklån eller ubetalt kreditkort.

Hvad enhver forbruger skal vide om den nye lovgivning er, at den ikke anvendes automatisk til de gamle lån. Derfor skal du tage skridtet i mod at erstatte de gamle dyre lån med et nyt lån, der følger den nye regulering for at opnå en betydelige lavere rente. Hvis du har flere små og højrentelån, kan du overvejer at kombinere dem med et samlelån nu.

Lavere låneomkostninger og bedre overblik over din økonomi - Fordele ved et samlelån forklaret

Et samlelån er ét større lån, der bruges til at tilbagebetale alle tidligere forbrugslån og andre højrentelån for at afslutte de dyre låneaftaler man har tidligere har optaget. Dette efterlader kun ét samlet lån, der skal tilbagebetales på et månedligt afdrag, hvor renten er mest sandsynligt lavere end de tidligere lån. Nedenfor har vi listet alle fordelene ved ét samlelån.

  • Renten på lånet falder. Med et samlelån har du kun et lån at betale i stedet for flere små individuelle lån. Omkostningerne vil være lavere end at have flere forskellige forbrugslån.
  • Kun en forfaldsdato pr. måned. At slippe af med flere små lån giver dig kun en forfaldsdato, hvilket giver dig mere overblik over din økonomi. Så du behøver ikke betale månedlige faktureringsgebyrer og andre administrationsomkostninger til flere låneudbydere.
  • Reducere eller forlæng lånetiden. Du kan tage et samlelån med en kortere eller længere låneperiode - så det passer perfekt til din økonomiske situation. Via Saverium.dk kan du sammenligne samlelån med en låneperiode på 1-15 år.
  • Lavere tilbagebetaling pr. måned. Ved at samle dine lån vil du reducere den månedlig tilbagebetaling. Dette medføre store besparelser i hverdagen for dig.

Fordelene ved et samlelån er nu bedre end nogensinde, da med den nye rentesats vil den årlige rente på dit lån aldrig stige med mere end 35%, og i de fleste tilfælde den begrænset til 25% på grund af markedsførings restriktionerne. Igennem Saverium.dk, kan du sammenligne samlelån der starter fra så lavt som 2,95% i rente .

Konkurrencen mellem banker bliver hårdere - sammenligning af lånetilbud bliver vigtigere

Med et renteloft er det sikrere og lettere at ansøge om et lån, da omkostninger ikke kan stige for højt grundet den nye lovgivning. Da renteloftet gælder for alle forbrugslån og kreditter, er alle banker og forsikringsselskaber på samme linje. Du kan nu låne med den samme rente fra din egen bank som du kan ved et mindre forsikringsselskab. Dette gør det endnu vigtigere at sammenligne lån.

Saverium.dk er en dansk lånesammenligningstjeneste, hvor du kan sammenligne lån helt gratis uden forpligtelser. Efterhånden som renteniveauet skærpes, vil konkurrencen mellem banker kun intensiveres, hvilket kan gøre det vanskeligt at finde det mest optimale lån, der passer netop til din økonomi. Ved at kun udfylde en låneansøgning når Saverium.dk ud til flere banker for at finde de tilbud der matcher dine søgekriterier. Vi indsamler lånetilbuddene nemt og tydeligt på din Saverium-konto, hvor du nemt kan gennemgå og sammenligne de tilbud du har fået tilbudt.

Ansøg om et samlelån her for at få bedre lånevilkår og spar penge hver måned.

2020-09-14 / Søren

Lån penge nemt og hurtigt - Få øjeblikkeligt lånetilbud fra flere banker